آخرین اخبار
کد مطلب: 102614
بازي سياسي که آبروي دانشجويان را نشانه رفت/
43 روز از تذکر رهبري به مسئولين گذشت/ دانشجويان بورسيه همچنان سر در گم
تاریخ انتشار : 1394/05/27 09:00:51
نمایش : 1248
اين روزها مشخص شده است که انتشار 3000 اسم و شعار «بورسيه و ما ادراک بورسيه» بازي سياسي بود که دولت به ويژه وزارت علوم براي به پا کردن جنجال و هياهو به راه انداخت؛ اما آن چه که رهبري هم بر آن تأکيد داشتند اما همچنان مورد غفلت مسئولان است، آبروي دانشجوياني است که در در بازي سياسي کمتر کسي به آن پرداخت.
به گزارش سلام لردگان، و به نقل از  شبکه اطلاع رساني راه دانا، چندي پيش در حالي ششمين کميته بررسي اين بورسيه‌ها تشکيل شد که ۸ ماه از تشکيل پنجمين کميته بررسي بورسيه‌هايي که ادعا مي شد غير قانوني هستند، گذشته است.

 

کميته آخر در پاسخ به درخواست برخي از نمايندگان مجلس براي بررسي مجدد بورسيه ها تشکيل شد؛ چرا که از زمان  انتشار اسامي تعدادي از دانشجويان به عنوان بورسيه غير قانوني يک سال گذشته است و هنوز هيچ سندي دال بر اثبات اين موضوع ارائه نشده است.

 

در حالي که اسامي 3000 دانشجو در فضاي مجازي منتشر و با آبروي آنها بازي شد، وزارت علوم در برابر انتشار اين اسامي که برخي از آنها حتي پايشان هم به مقطع دکتري نرسيده بود سکوت کرد.

 

علي غزالي از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب و از عوامل انتشار اسامي دانشجويان بورسيه، راز چگونگي دسترسي خود به اطلاعات محرمانه وزارتخانه را اينگونه افشاگري کرد: «جناب آقاي صديقي شما خوب به خاطر داريد که در زماني که آقاي توفيقي سرپرست وزارت علوم بودند و هنوز آقاي فرجي‌دانا براي وزارت معرفي نشده بودند در آن اتاق گوشه‌اي طبقه 13 شهرک‌غرب چه کسي اين اسامي را به بنده داد و در اين مدت چه کسي براي انتشارش مدام تماس مي‌گرفت و پيغام مي‌داد و اکنون هم فکر مي‌کنيد که ما ابزار شده‌ايم و شما ضربه خود را به جرياني زده‌ايد و اکنون در پي زد و بند با همان جريان هستيد.»

 

وي همچنين در مصاحبه با يکي از خبرگزاري‌هاي کشور گفت: «جلسه‌اي بود با حضور آقاي صديقي و دو تن ديگر از مشاورين وقت آقاي توفيقي درباره فعاليت رسانه‌اي که اين ليست را دادند و آن موقع درخواست داشتند که منتشر شود و درخواست ديگر اينها مشخص شدن ارتباط اين افرادبا مسئولين بود... بعد از آن چندين بار با آقاي صديقي و معاونان و اطرافيان وي درباره اين ليست جلسه داشتيم و تاکيد به انتشار ليست داشتند و حتي بعد از انتشار ليست اوليه، اطرافيان ايشان پيگير ليست دوم بودند که ايشان با مصاحبه  و نيت خود براي جاخالي دادن و بعد جوابيه من، همه برنامه‌هاي جريان اينها به هم خورد.»

 

 با اين حال باز هم هيچ يک از ارگان هاي کشور به موضوع اين دانشجويان رسيدگي نکرده و تنها اعلام مي کردند که اين اسامي به طور غير قانوني از بورسيه ها استفاده کرده اند.

 

در نهايت در ماه مبارک رمضان سال جاري رهبري  در خصوص بورسيه ها به مسئولين تذکر داده و فرمودند: يکي از غلط ترين کارهايي که در اين يکي دو سال اخير اتّفاق افتاد، اين مسئله‌ي بورسيه‌ها بود. اگر راست هم بود اين حرف -که البتّه بعد تحقيق کردند، معلوم شد به آن شکل، راست هم نيست. علاوه بر اينکه ظلم هم شد -به خيلي‌ها ظلم شد- هم خلاف قانون بود اين کار، هم خلاف تدبير بود اين کار، هم خلاف اخلاق بود؛ آن‌وقت مدام دم از اخلاق هم ميزنند.

 

حدود 43 روز از اين تذکر رهبر انقلاب درباره بورسيه ها گذشته است اما همچنان کسي پاسخگوي آبروي ريخته شده از دانشجوياني که به ناحق اسم آنها منتشر شد نيست.

 

ديوان عدالت اداري و شوراي عالي انقلاب فرهنگي دو نهادي بودند که در اولين اقدام بايد به اين موضوع رسيدگي مي کردند اما وزارت علوم اين مسئوليت را از ديوان عدالت اداري گرفته و در نهايت خود متولي اين امر شد.

 

موسي قرباني معاون قضايي در امور شعب تجديدنظر در ديوان عدالت اداري در همين راستا به خبرنگار شبکه اطلاع رساني راه دانا گفت: شکايت بورسيه هاي غير قانوني به ديوان عدالت اداري رسيد اما شوراي عالي انقلاب فرهنگي ار ديوان خواست تا مسائل تخصصي مانند بورسيه ها را به اين شورا واگذار کند که در ادامه اين روند کميته اي هم در وزارت علوم تشکيل شده است.

 

از طرف ديگر عليرضا مخبر دزفولي در جمع خبرنگاران گفت: اخيرا با پيشنهاد شوراي عالي انقلاب فرهنگي کميته‌اي با مسئوليت وزير علوم و با حضور نماينده وزارت بهداشت، نماينده دبير شوراي عالي انقلاب فرهنگي، نماينده وزارت علوم، رييس کميسيون اصل 90 مجلس تشکيل شده و به جز بسياري از موارد تصميم‌گيري درخصوص بورسيه‌ها را به سرانجام رسانده و تعداد کمي از آنها باقي مانده که شايد به دليل نداشتن ضوابط مورد توجه وزارت علوم بررسي آنها به تاخير افتاده که اين مساله در وزارت علوم در حال بررسي است.

 

بنابراين شوراي انقلاب فرهنگي براي حل مساله بورسيه‌ها وارد شده و مواردي که واقعا تخلف رخ نداده، توسط شوراي انقلاب فرهنگي و وزارت علوم تصويب شده اما مواردي که اشکالي به آنها وارد است و در حيطه اختيارات وزارت علوم است، در حال بررسي است.

 

وي همچنين گفت: غير از موارد علمي و آموزشي پرونده بورسيه‌ها، مراجع قضايي در ساير موارد مي‌توانند وارد شده و به تظلم‌خواهي‌ها رسيدگي کنند. بنابراين بحثي که مربوط به موضوعات علمي و آموزشي است در اختيار شوراي عالي انقلاب فرهنگي و وزارتين است و اگر کسي اشکال و يا شکايتي دارد، مي‌تواند به کميته‌اي که مامور بررسي شکايت مستقر در وزارتخانه‌هاست، مراجعه کند اما درخصوص مسائل غيرعلمي و غيرآموزشي ديوان عدالت اداري مي‌تواند وارد شود.

 

با اين حال دانشجوياني که به نا حق اسامي انها منتشر شده بود در حالي که ديدند از هيچ يک از مراجع پاسخي به انها داده نمي شود، در اقدامي خودجوش با حضور در دادسراي عمومي و انقلاب ناحيه 28 کارکنان دولت از مجتبي صديقي به جرم انتشار اسامي دانشجويان بورسيه دولت دهم که به موجب آن نسبت‌هاي ناروايي همچون آقازاده، رانتي، بي سواد داده و موجب هتک حرمت دانشجويان شد، شکايت کردند.

 

همزمان دانشجويان بورسيه با حضور در شعبه 12 فرهنگ و رسانه از احمد غلامي مديرکل مستعفي بورس وزارت علوم نيز به اتهام نشر اکاذيب و تشويش اذهان عمومي شکايت کردند.

 

هرچند اين روزها مشخص شده است که انتشار 3000 اسم و شعار «بورسيه و ما ادراک بورسيه» بازي سياسي بود که دولت به ويژه وزارت علوم براي به پا کردن جنجال و هياهو به راه انداخت؛ اما آن چه که رهبري هم بر آن تأکيد داشتند اما همچنان مورد غفلت مسئولان است، آبروي دانشجوياني است که در در بازي سياسي کمتر کسي به آن پرداخت.

 

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس